fbpx skip to Main Content

Nyíregyházi Sóstó Zoo belépő

Recepciónkon megvásárolt Nyíregyházi Sóstó Zoo belépő áraiból a következő kedvezményeket biztosítjuk.

Jegyárak:

Ezen árakból 5% kedvezményt biztosítunk!

3 év alatt (helyszínen fizetendő):

200 Ft

Gyermek(3-14 év):

2.500 Ft

Diák és Nyugdíjas:

2.500 Ft

Felnőtt:

3.700 Ft

Családi jegy (2 felnőtt + 1 gyerek):

8.600 Ft

Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek):

10.800 Ft

Családi jegy (2 felnőtt + 3 gyerek):

13.000 Ft

 

SÓSTÓ ZOO – A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARK

A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen világrészek fogadják a látogatókat hogy végigjárhassák a Földet, megfigyelhessék miként élnek a világ különböző vidékein az állatok. A látogatók az állatpark saját szállodájában, a Hotel Dzsungelben pihenhetik ki fáradalmaikat.

A parkot 1998-ban hozták létre egy régi szabadidőpark helyén. A cél az volt, hogy megőrizve a természetes környezet adta lehetőségeket egy olyan állatbemutató jöjjön létre Magyarországon, ami a modern nyugat-európai állatkertek küldetésének felel meg. Ezért az évről évre történő építkezés fontos szabálya volt, hogy olyan kifutók épüljenek és úgy alakuljon az állatgyűjtemény, amely az akkori időszak állattartási elveit figyelembe vevő az európai sztenderdnek megfelelő élőhelyet teremt.

Persze évek alatt a zoológiai szakma fejlődik, így a park is folyamatos átalakuláson megy át, az időközben elavulttá vált állattartó helyeket igyekeznek modernizálni vagy megszűntetni. Így tehát a látogató egy folyamatos megújulást is végigkövethet ha évről évre eljön hozzánk. Nem csak az a fontos számunkra hogy a gyűjteményt gazdagítsuk, hanem az is hogy a meglévő állatainknak minél jobb feltételeket teremtsünk.

A sokszínű állatvilág több mint 500 faja, és több mint 5000 egyede él itt, melyek között olyan különlegességekkel találkozhatnak látogatóink, mint a fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány, az indiai orrszarvú, a jegesmedve, a homoki tigriscápa, és a nyugati síkvidéki gorilla. Több, mint 50 fajmegmentési program részeseként sikeresen szaporodik nálunk többek között a zsiráf, a lisztmajmocska, a borneói orangután, a bali seregély és a szibériai tigris.

Munkatársaink folyamatosan jelen vannak a nemzetközi zoológiai vérkeringésben. Fontos kapcsolatot ápolunk az Indonéz Erdészeti Minisztériummal, maláj és indonéz állatkertekkel. Több szakmai szervezet irányítótestületében résztveszünk és folyamatosan jelenik meg csapatunk valamelyik tagjának publikációja szakmai kiadványokban.

Ma már persze az állatkert nem csak a bemutatásról a szórakozásról, a kikapcsolódásról szól, így a szorosan vett szakmai munka mellett jelentős súlyt helyezünk a gyerekek környezttudatos nevelésére és a fiatal korban kialakítható kapcsolatra az élő környezettel. Nagy sikerrel működnek nyári tábraink és erdei iskola programjaink ill. az állatbemutatók amikor is az állatok is egy fontos tréningen esnek át, uyganakkor az emberek számára is fontos üzenetek közvetítése történik meg a bemutatók során.