fbpx

Hőlégballon Verseny Hajdúszoboszlón – Délibáb Kupa

Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztivál – hosszú kihagyás után idén pünkösdkor, május 17-19. között Hajdúszoboszló ismét otthont ad a Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztiválnak. A fürdőváros alpolgármestere további részleteket is megosztott, rámutatva arra, hogy a fesztivál iránt már most jelentős az érdeklődés, számos csapat nevezett be a lenyűgöző légi eseményre.

A versenyre nagy érdeklődésre való tekintettel, illetve az elmúlt évek pünkösdi ünnepi időszakára irányuló kimagaslóan nagy szállásfoglalásokat figyelembe véve, javasoljuk a fürdővárosba érkezőknek a minél hamarabbi szállásfoglalást.

Pünkösdi szállás csomagajánlatunk:

63.450-Ft / fő / 3 éjszaka félpanziós ellátással

Most foglalok ITT!

Hőlégballon verseny és fesztivál – XI. Délibáb Kupa

Időpont: 2024. május 17 -19.

Első felszállás tervezett időpontja: május 17. 17:00-17:30 között várható jó idő esetén!

Helyszín: Hajdúszoboszlói Sportrepülőtér ( 47.460613×21.390995 )

Tervezett programok:

Pénteki megnyitó 2024.05.17.

Megnyitó 15:00-17:00

Felszállás 18:00-19:00

Szombat 2024.05.18.

Célra repülés 06:00-09:00

Felszállás 18:00-19:00

Vasárnap 2024.05.19.

Célra repülés 06:00-09:00

Záró ünnepség 10:00-11:00

    A célra repülés során a pilótáknak előre kihelyezett célokat kell elérniük/ teljesíteniük. Próbálkozásaik alatt egészen alacsonyan fognak repülni, mely során még jobban meg lehet csodálni eme hatalmas hőlégballonokat működésük közben.

    Ezen célok helyei a következőek:

    • Szent István Park közepén elhelyezett célkereszt
    • Csónakázó tó közepén elhelyezett lufi
    • József Attila u. 26-28, Mr. Gerald Cirkusz területén elhelyezett célkereszt
    • Repülőtéren elhelyezett célkereszt

    A repülések irányai, felszállásai nagyban függnek az adott nap meteorológia jelentéseitől. A felszállások előtt bejegyzésben tudatjuk, hogy milyen döntés született. Így a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

    Esemény linkje: Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztivál

    Jelentkezés, illetve repüléssel kapcsolatos bővebb információk üzenetben, vagy a +36302064190-es telefonszámon. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

    Helyszín: Hajdúszoboszló repülőtér

    Hőlégballon Verseny

    Hosszú kihagyás után idén pünkösdkor, május 17-19. között Hajdúszoboszló ismét otthont ad a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztiválnak – jelentette be a város alpolgármestere. A fürdőváros vezetője további részleteket is megosztott, rámutatva arra, hogy a fesztivál iránt már most jelentős az érdeklődés, számos csapat nevezett be a lenyűgöző légi eseményre.

    Az alpolgármester elmondta, hogy a város büszke arra, hogy ismét vendégül láthatja a Hőlégballon Fesztivált, és örömmel fogadják a résztvevő csapatokat. A már most érkező jelentkezések azt mutatják, hogy a fesztivál izgalmas és különleges élményeket ígér, amelyek vonzzák a résztvevőket. A szervezők izgatottak a visszatérő esemény miatt, és bíznak abban, hogy a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztivál idén is emlékezetes pillanatokat hoz majd mind a résztvevők, mind a látogatók számára.

    Komódi Gábor, a helyi hőlégballonozás elismert alakja egy izgalmas YouTube videóban osztotta meg az esemény részleteit, maga egy hőlégballon kosarában állva. A pénteki érkezést követően a résztvevők felkészülnek és eligazítást tartanak a közelgő repülésre. Az első felszállás jó idő esetén május 17-én 17.00-17.30 között várható. Szombaton reggel 6 órakor újabb légi kalandra indulnak, majd a gáztankolást és pihenést követően 17.30-kor ismét felszállnak a hőlégballonok, lezárva ezzel a napot, melyet az eredményhirdetés koronáz meg.

    Repüljünk Magasra a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztiválon!

    Hajdúszoboszló újra élettel telik meg, és pünkösdkor, május 17-19. között színesedik meg a lég, ahogyan a város a hosszú kihagyás után ismét otthont ad a varázslatos Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztiválnak. Az ég madarai, az elbűvölő lufik, és a lenyűgöző kilátások egyaránt részei lesznek ennek az elragadó rendezvénynek, melyre már most rengetegen izgatottan készülnek.

    Az esemény nem csupán a légbe emelkedő hőlégballonokról szól, hanem egy valódi kalandról, amely a résztvevők és a nézők számára egyaránt felejthetetlen élményeket ígér. A Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztivál a csapatmunka, a kreativitás és a légi kihívások jegyében tárja elénk a légballonozás lenyűgöző világát, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb szórakozást.

    A város alpolgármestere lelkesen osztotta meg, hogy már most rengeteg csapat nevezett be a fesztiválra, így a város lakói és a látogatók egyaránt készülhetnek a légi fesztiválra, mely a közösség erejét és a város kreativitását ünnepli meg a magasban szárnyaló hőlégballonok árnyékában.

    Gyertek, és csatlakozzatok Hajdúszoboszló vidám és izgalmas légies kavalkádjához a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztiválon, ahol a légi szabadság és a magasba szökő álmaink találkoznak!

    A Hőlégballon: Az Égbolt Színes Követe

    Az emberiség történetében kevés olyan ikonikus eszköz van, mint a hőlégballon, mely az égig érő vágyaink szimbóluma és az égi szabadság megtestesítője. A hőlégballon története az ősi időkbe nyúlik vissza, és magában hordozza az emberi kreativitás és felfedezési vágy esszenciáját.

    Az első lépéseket a hőlégballon technológia felé Joseph és Étienne Montgolfier tették meg a 18. század végén. 1783-ban Franciaországban bemutatták az első hőlégballont, melyet hőtágulás elvére építettek. Az eszköz azonnal lenyűgözte az embereket, és a következő évtizedek során az egész világot meghódította. Az emberek most először szárnyaltak az égben, kiszakadva a földi korlátokból.

    A hőlégballonok kalandja azóta sem állt meg. Egyedülálló eseményeket, fesztiválokat és versenyeket szerveznek világszerte, mint például a Hajdúszoboszlón megrendezett Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztivál. Ezek a légies eszközök nemcsak repülési lehetőséget nyújtanak, hanem egyúttal közösségépítő élményeket is teremtenek, összehozva az embereket a magasban szálló álmaik alatt.

    A hőlégballonok története a merészségről, az álmodozásról és a szabadságról szól. Ahogyan ezek a lenyűgöző légi járművek továbbra is repítik az embereket az égig, úgy őrzik a múlt és a jelen összefonódott történetét, hagyva hátra egy színes nyomot az égbolton és az emberi kultúrában.

    Hasonló bejegyzések

    Tour de Hongrie Hajdúszoboszló 2024

    Tour de Hongrie Hajdúszoboszló 2024

    Hajdúszoboszló örömmel készül arra, hogy a 2024-es Tour de Hongrie egyik főszereplőjeként kiemelkedjen. A város nem csupán gyönyörű természeti környezettel büszkélkedhet, hanem kiváló infrastruktúrával is rendelkezik, ami tökéletes háttért biztosít a nagyszabású...

    bővebben
    Hajdúszoboszlói Strand Nyitás

    Hajdúszoboszlói Strand Nyitás

    Hajdúszoboszló Strand Nyitás 2024! Nyitás: 2024. május 1., szerda! Hajdúszoboszlóban hagyományosan minden évben megrendezik az úgynevezett Hungarospa Strandnyitó bulit - Strand Nyitás 2024! Ez a nap a strandszezon hivatalos kezdetét jelenti, és fontos esemény a város...

    bővebben