fbpx

Hőlégballon Verseny Hajdúszoboszlón – Délibáb Kupa

Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztivál – hosszú kihagyás után idén pünkösdkor, május 17-19. között Hajdúszoboszló ismét otthont ad a Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztiválnak. A fürdőváros alpolgármestere további részleteket is megosztott, rámutatva arra, hogy a fesztivál iránt már most jelentős az érdeklődés, számos csapat nevezett be a lenyűgöző légi eseményre.

A versenyre nagy érdeklődésre való tekintettel, illetve az elmúlt évek pünkösdi ünnepi időszakára irányuló kimagaslóan nagy szállásfoglalásokat figyelembe véve, javasoljuk a fürdővárosba érkezőknek a minél hamarabbi szállásfoglalást.

Pünkösdi szállás csomagajánlatunk:

63.450-Ft / fő / 3 éjszaka félpanziós ellátással

Most foglalok ITT!

Hőlégballon verseny és fesztivál – XI. Délibáb Kupa

Időpont: 2024. május 17 -19.

Első felszállás tervezett időpontja: május 17. 17:00-17:30 között várható jó idő esetén!

Helyszín: Hajdúszoboszlói Sportrepülőtér ( 47.460613×21.390995 )

Tervezett programok:

Pénteki megnyitó 2024.05.17.

Megnyitó 15:00-17:00

Felszállás 18:00-19:00

Szombat 2024.05.18.

Célra repülés 06:00-09:00

Felszállás 18:00-19:00

Vasárnap 2024.05.19.

Célra repülés 06:00-09:00

Záró ünnepség 10:00-11:00

  A célra repülés során a pilótáknak előre kihelyezett célokat kell elérniük/ teljesíteniük. Próbálkozásaik alatt egészen alacsonyan fognak repülni, mely során még jobban meg lehet csodálni eme hatalmas hőlégballonokat működésük közben.

  Ezen célok helyei a következőek:

  • Szent István Park közepén elhelyezett célkereszt
  • Csónakázó tó közepén elhelyezett lufi
  • József Attila u. 26-28, Mr. Gerald Cirkusz területén elhelyezett célkereszt
  • Repülőtéren elhelyezett célkereszt

  A repülések irányai, felszállásai nagyban függnek az adott nap meteorológia jelentéseitől. A felszállások előtt bejegyzésben tudatjuk, hogy milyen döntés született. Így a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

  Esemény linkje: Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztivál

  Jelentkezés, illetve repüléssel kapcsolatos bővebb információk üzenetben, vagy a +36302064190-es telefonszámon. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

  Helyszín: Hajdúszoboszló repülőtér

  Hőlégballon Verseny

  Hosszú kihagyás után idén pünkösdkor, május 17-19. között Hajdúszoboszló ismét otthont ad a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztiválnak – jelentette be a város alpolgármestere. A fürdőváros vezetője további részleteket is megosztott, rámutatva arra, hogy a fesztivál iránt már most jelentős az érdeklődés, számos csapat nevezett be a lenyűgöző légi eseményre.

  Az alpolgármester elmondta, hogy a város büszke arra, hogy ismét vendégül láthatja a Hőlégballon Fesztivált, és örömmel fogadják a résztvevő csapatokat. A már most érkező jelentkezések azt mutatják, hogy a fesztivál izgalmas és különleges élményeket ígér, amelyek vonzzák a résztvevőket. A szervezők izgatottak a visszatérő esemény miatt, és bíznak abban, hogy a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztivál idén is emlékezetes pillanatokat hoz majd mind a résztvevők, mind a látogatók számára.

  Komódi Gábor, a helyi hőlégballonozás elismert alakja egy izgalmas YouTube videóban osztotta meg az esemény részleteit, maga egy hőlégballon kosarában állva. A pénteki érkezést követően a résztvevők felkészülnek és eligazítást tartanak a közelgő repülésre. Az első felszállás jó idő esetén május 17-én 17.00-17.30 között várható. Szombaton reggel 6 órakor újabb légi kalandra indulnak, majd a gáztankolást és pihenést követően 17.30-kor ismét felszállnak a hőlégballonok, lezárva ezzel a napot, melyet az eredményhirdetés koronáz meg.

  Repüljünk Magasra a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztiválon!

  Hajdúszoboszló újra élettel telik meg, és pünkösdkor, május 17-19. között színesedik meg a lég, ahogyan a város a hosszú kihagyás után ismét otthont ad a varázslatos Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztiválnak. Az ég madarai, az elbűvölő lufik, és a lenyűgöző kilátások egyaránt részei lesznek ennek az elragadó rendezvénynek, melyre már most rengetegen izgatottan készülnek.

  Az esemény nem csupán a légbe emelkedő hőlégballonokról szól, hanem egy valódi kalandról, amely a résztvevők és a nézők számára egyaránt felejthetetlen élményeket ígér. A Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztivál a csapatmunka, a kreativitás és a légi kihívások jegyében tárja elénk a légballonozás lenyűgöző világát, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb szórakozást.

  A város alpolgármestere lelkesen osztotta meg, hogy már most rengeteg csapat nevezett be a fesztiválra, így a város lakói és a látogatók egyaránt készülhetnek a légi fesztiválra, mely a közösség erejét és a város kreativitását ünnepli meg a magasban szárnyaló hőlégballonok árnyékában.

  Gyertek, és csatlakozzatok Hajdúszoboszló vidám és izgalmas légies kavalkádjához a Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztiválon, ahol a légi szabadság és a magasba szökő álmaink találkoznak!

  A Hőlégballon: Az Égbolt Színes Követe

  Az emberiség történetében kevés olyan ikonikus eszköz van, mint a hőlégballon, mely az égig érő vágyaink szimbóluma és az égi szabadság megtestesítője. A hőlégballon története az ősi időkbe nyúlik vissza, és magában hordozza az emberi kreativitás és felfedezési vágy esszenciáját.

  Az első lépéseket a hőlégballon technológia felé Joseph és Étienne Montgolfier tették meg a 18. század végén. 1783-ban Franciaországban bemutatták az első hőlégballont, melyet hőtágulás elvére építettek. Az eszköz azonnal lenyűgözte az embereket, és a következő évtizedek során az egész világot meghódította. Az emberek most először szárnyaltak az égben, kiszakadva a földi korlátokból.

  A hőlégballonok kalandja azóta sem állt meg. Egyedülálló eseményeket, fesztiválokat és versenyeket szerveznek világszerte, mint például a Hajdúszoboszlón megrendezett Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztivál. Ezek a légies eszközök nemcsak repülési lehetőséget nyújtanak, hanem egyúttal közösségépítő élményeket is teremtenek, összehozva az embereket a magasban szálló álmaik alatt.

  A hőlégballonok története a merészségről, az álmodozásról és a szabadságról szól. Ahogyan ezek a lenyűgöző légi járművek továbbra is repítik az embereket az égig, úgy őrzik a múlt és a jelen összefonódott történetét, hagyva hátra egy színes nyomot az égbolton és az emberi kultúrában.

  Hasonló bejegyzések

  Aqua Palace Éjszakai fürdőzés

  Aqua Palace Éjszakai fürdőzés

  Aqua Palace Majális! - Éjszakai Fürdőzés Csatlakozz az éjszakai fürdőzéshez május 4-én az Aqua Palace fedett élményfürdőjében megrendezésre kerülő különleges eseményhez! Este 6 órától hajnalig tartható rendezvényen zenés éjszakai fürdőzés vár, kiegészítve Heinz Gábor...

  bővebben
  Hajdúszoboszlói Strand Nyitás

  Hajdúszoboszlói Strand Nyitás

  Hajdúszoboszló Strand Nyitás 2024! Nyitás: 2024. május 1., szerda! Hajdúszoboszlóban hagyományosan minden évben megrendezik az úgynevezett Hungarospa Strandnyitó bulit - Strand Nyitás 2024! Ez a nap a strandszezon hivatalos kezdetét jelenti, és fontos esemény a város...

  bővebben
  Húsvéti Tojáspark Hajdúszoboszlón

  Húsvéti Tojáspark Hajdúszoboszlón

  Az önkormányzat és a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésével, a központ melletti park 2024. március 24-től április 07-ig húsvéti témában pompázik. A parkban húsvéti dekorációk, tojásfák és egyéb installációk találhatók, melyeket civil...

  bővebben