fbpx

Húsvéti Tojáspark Hajdúszoboszlón

Az önkormányzat és a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésével, a központ melletti park 2023. március 31-től április 15-ig húsvéti témában pompázik. A parkban húsvéti dekorációk, tojásfák és egyéb installációk találhatók, melyeket civil szervezetek is segítenek feldíszíteni. Ez nem az első alkalom, hogy a helyi közösség együttműködik a park húsvéti díszítésében.

Húsvéti Tojáspark Hajdúszoboszlón

A szabadtéri kiállítás már március 31-én megnyitott, és április 15-ig látogatható lesz. Célja egy olyan húsvéti park megteremtése, amelyben a lakosság, civil szervezetek, egyházak, iskolák és óvodák is részt vesznek, és amely tökéletesen illik a húsvéti ünnepkörhöz.

A Húsvéti Park hivatalos virágvasárnapon ünnepélyes keretek között lett megnyitva. A park izgalmas kulturális, szellemi és turisztikai programokkal várja az egész családot, így ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, és látogasson el Hajdúszoboszlóra a húsvéti időszakban! Fedezze fel a tojásfákat és installációkat, és élvezze a családi programokat a parkban.

Számos szálláshely áll rendelkezésre, hogy vendégeink kényelmesen és kellemesen tölthessék idejüket. Ne habozzon, válassza az egyik húsvéti szállást közvetlenül a gyógyfürdő mellett, és pihenjen, relaxáljon Hajdúszoboszlón! Szállás a gyógyfürdő mellett: Hotel Járja***

Csodálja meg a húsvéti tojásfát és kreatív tojásokat

Csodálja meg Hajdúszoboszló húsvéti tojásparkját, amelyben tojásfák és installációk díszítik a parkot. A cél az, hogy a lakosság, civil szervezetek, egyházak, iskolák és óvodák közreműködésével olyan szabadtéri húsvéti parkot hozzunk létre, amely a húsvéti ünnepkörhöz és Hajdúszoboszló városának újjászületésének kezdetéhez illeszkedik, és szellemi, kulturális és turisztikai élményeket kínál.

A húsvét eredetileg a tavasz érkezésének ünneplése volt az ókori pogány kultúrákban, amely a szimbóluma az újjászületésnek és az élet megújulásának.Az ókori kultúrákban az egyik legnépszerűbb húsvéti hagyomány a tojásfestés volt, mivel a tojás a termékenység, az élet és az újjászületés szimbóluma volt.

A húsvéti nyúl is fontos szimbólum, amely a termékenységet és az újjászületést testesíti meg, és híres arról, hogy tojásokat hordoz magával. A húsvéti hagyományok változatosak a világ különböző részein, azonban az ünnep az újjászületés időszakához kapcsolódik, és a remény és az újrakezdés üzenetét hordozza magában.

Hasonló bejegyzések

Hotel Járja közvetlen a fürdőkomplexum mellett

Hotel Járja közvetlen a fürdőkomplexum mellett

Ha Hajdúszoboszlóra látogat, és kényelmes és elegáns szállást keres közvetlenül a fürdőkomplexum mellett, akkor ne keressen tovább, mint a Hotel Járja. Ez a gyönyörű, modern szálloda a fürdőváros legfrekventáltabb helyén kínálja szolgáltatásait vendégeinek, és ideális...

bővebben