fbpx

Farsangi vacsoraest

Farsangi vacsoraest Hajdúszoboszlón

Egy farsangi vacsoraest nem teljes finom ételek és italok nélkül. A Hotel Járja éttermében 2022. február 19. 18:00 órától vidám, zenés farsangi vacsoraestet tartunk fánkevő versennyel egybekötve. A verseny főnyereménye 2 személyes wellness hétvége szállodánkban. A farsang elmaradhatatlan édessége a fánk. Boldogi Ízőrzők csapata gondoskodik a nem mindennapi rózsafánk elkészítéséről.

Program

  • Vendég: Boldogi Ízőrzők csapata.
  • 15:00- órától nagyrózsa és kisrózsa sütés.
  • 18:00 órától vacsora: üdvözlő ital, sós sütemények, boldogi fehér káposzta, tarjából készült pecsenye, desszert a boldogi nagyrózsa.
  • Szalagos fánkevő verseny.

Szeretne részt venni a rendezvényen és igazan jól érezni magát? Akkor foglalja le már most pihenését kötöttségek nélkül. Biztosítsa be részvételét a különleges vacsoraesten! Foglalja le szállását most!

Nézze meg akciós ajánlatunkat!

Farsangi bál eredete

A keresztény naptár szerint a farsangi időszak január 6-án kezdődik és hamvazószerdán ér véget. Pontos eredete ismeretlen, de hagyományosan egyrészt a tél végének, másrészt a tavasz érkezésének ünnepeként emlegetik a hagyomány szerint. Egyfajta téltemetés, télbúcsúztató szertartás. A régi időkben párválasztásnak is tartották a farsangi időszakot. Ilyenkor a legények hangos mulatságot, balokat tartottak. Húsvét előtt 40 nappal kerül rá sor. A farsang a nagyböjt előtti utolsó hét ünnepe. A farsang körülbelül három napig tart, és nagypénteken ér véget. Az ünnepségeket gazdagon megterített asztalok jellemzik: különböző húsokból készült levesek és sültek, sok édesség, de leginkább fánk.

Farsangi vacsoraest programja

Részvételi díj: 5.000-Ft / fő.

Varunk mindenkit szeretettel a Hotel Járja éttermében!

Hasonló bejegyzések

Hőlégballon Verseny Hajdúszoboszlón – Délibáb Kupa

Hőlégballon Verseny Hajdúszoboszlón – Délibáb Kupa

Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztivál - hosszú kihagyás után idén pünkösdkor, május 17-19. között Hajdúszoboszló ismét otthont ad a Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztiválnak. A fürdőváros alpolgármestere további részleteket is megosztott, rámutatva...

bővebben
Tour de Hongrie Hajdúszoboszló 2024

Tour de Hongrie Hajdúszoboszló 2024

Hajdúszoboszló örömmel készül arra, hogy a 2024-es Tour de Hongrie egyik főszereplőjeként kiemelkedjen. A város nem csupán gyönyörű természeti környezettel büszkélkedhet, hanem kiváló infrastruktúrával is rendelkezik, ami tökéletes háttért biztosít a nagyszabású...

bővebben