fbpx

Farsangi vacsoraest

Farsangi vacsoraest Hajdúszoboszlón

Egy farsangi vacsoraest nem teljes finom ételek és italok nélkül. A Hotel Járja éttermében 2022. február 19. 18:00 órától vidám, zenés farsangi vacsoraestet tartunk fánkevő versennyel egybekötve. A verseny főnyereménye 2 személyes wellness hétvége szállodánkban. A farsang elmaradhatatlan édessége a fánk. Boldogi Ízőrzők csapata gondoskodik a nem mindennapi rózsafánk elkészítéséről.

Program

  • Vendég: Boldogi Ízőrzők csapata.
  • 15:00- órától nagyrózsa és kisrózsa sütés.
  • 18:00 órától vacsora: üdvözlő ital, sós sütemények, boldogi fehér káposzta, tarjából készült pecsenye, desszert a boldogi nagyrózsa.
  • Szalagos fánkevő verseny.

Szeretne részt venni a rendezvényen és igazan jól érezni magát? Akkor foglalja le már most pihenését kötöttségek nélkül. Biztosítsa be részvételét a különleges vacsoraesten! Foglalja le szállását most!

Nézze meg akciós ajánlatunkat!

Farsangi bál eredete

A keresztény naptár szerint a farsangi időszak január 6-án kezdődik és hamvazószerdán ér véget. Pontos eredete ismeretlen, de hagyományosan egyrészt a tél végének, másrészt a tavasz érkezésének ünnepeként emlegetik a hagyomány szerint. Egyfajta téltemetés, télbúcsúztató szertartás. A régi időkben párválasztásnak is tartották a farsangi időszakot. Ilyenkor a legények hangos mulatságot, balokat tartottak. Húsvét előtt 40 nappal kerül rá sor. A farsang a nagyböjt előtti utolsó hét ünnepe. A farsang körülbelül három napig tart, és nagypénteken ér véget. Az ünnepségeket gazdagon megterített asztalok jellemzik: különböző húsokból készült levesek és sültek, sok édesség, de leginkább fánk.

Farsangi vacsoraest programja

Részvételi díj: 5.000-Ft / fő.

Varunk mindenkit szeretettel a Hotel Járja éttermében!

Hasonló bejegyzések

Nőnap Hajdúszoboszlón az Aqua Palace élményfürdőben

Nőnap Hajdúszoboszlón az Aqua Palace élményfürdőben

Nőnap a Hajdúszoboszlói Aqua-Palace élményfürdőben: Szauna szeánszokkal az ünnepelt hölgyeknek! Minden évben március 8-án világszerte megünneplik a Nőnapot, amely egy olyan alkalom, amikor a nőket ünnepeljük és tisztelettel adózunk előttük. A Nőnap tökéletes alkalom...

bővebben
Szoboszlói Gasztro és Borfesztivál 2022

Szoboszlói Gasztro és Borfesztivál 2022

Kép forrása: hajduszoboszlo.hu A Szoboszlói Gasztronómiai Napok Gasztronómiai és Borfesztivál egy olyan rendezvény, ahol a modern és a hagyományos gasztronómia, a népművészet és a minden korosztálynak szóló programok egyaránt kiemelt szerepet kapnak. Szeptember...

bővebben