fbpx

Márton Napi Vigadalom

Időpont: 2023. november 10- 11.

Helyszín: Szent István park

Szállás közvetlen a rendezvény mellett!

November hónapban Hajdúszoboszló egy különleges eseménnyel készül a Márton-napra! Libából és újborból készült ínycsiklandó ételek várnak minden látogatót a hagyományos Márton-napi Vigadalmon.

Az esemény a gasztronómiai élvezetek mellett kiváló zenés és táncos programokat is kínál. Ez az ünnepi alkalmazás a liba és az újbor ünneplése, valamint egyben az év záró gasztronómiai rendezvénye Hajdúszoboszlón. A Márton-napi Vigadalom egy felejthetetlen élmény a finom ételek és a kulturális kavalkád szerelmeseinek.

Márton Nap Hajdúszoboszlón: Gasztronómiai Ünnep és Kulturális Fesztivál

Minden év novemberében Hajdúszoboszlón egy hagyományos ünnep, Márton napja, különleges és színes rendezvénnyel köszönti az érdeklődő közönséget. Az esemény középpontjában az újbor és a libából készült ételek állnak, de a Vigadalom néven ismert ünnep sokkal többet kínál, mint pusztán finom falatokat. A Márton napi Vigadalom egy gasztronómiai kavalkád és kulturális fesztivál, mely évről évre izgalmas programokkal és ízletes ételekkel várja a vendégeket.

Programok

Márton Napi Vigadalom

Az Újbor Ünnepe

A Márton nap Magyarországon hagyományosan az újborok bemutatásának ideje. Az ünnepen az ország számos borászata újborokkal készül, és a vendégeknek lehetőségük van megkóstolni a frissen préselt nedűket. Hajdúszoboszló sem marad ki ebből a borünnepből. A Vigadalom idején a város kiváló pincészetei megnyitják borospincéik kapuit, hogy az érdeklődők megismerkedjenek az újborok palettájával. Mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő nedűt, legyen szó vörösről, fehérről vagy rozéról. Az újborok mellett itt találhatók tradicionális magyar borok is, így a borkóstolás valóságos ízorgia.

Gasztronómiai Élmények

A Márton-napi Vigadalom az ételek világában is igazi gasztronómiai ünnep. A liba napi lakoma része a hagyományoknak, és a rendezvény látogatói megkóstolhatják a libából készült ételek széles választékát. Libahúsból készülő finomságok, mint például a libatepertő, libamáj és a hagyományos magyar libapecsenye mindenki ízlelőbimbóit kényeztetik. Azok, akik a liba ételek szerelmesei, itt garantáltan megtalálják a számításaikat.

A kínálat azonban nemcsak a libaételekkel korlátozódik. Az eseményen sokféle magyar konyha különlegességei közül lehet válogatni. Az ételek mellett a különböző kézműves termékeket is érdemes felfedezni, ideértve a sajtokat, kolbászokat, mézeket és még sok minden mást.

Kulturális Élmények

A Márton-napi Vigadalom a gasztronómiai élmények mellett kulturális programokban is bővelkedik. Zenés-táncos produkciók, népi folklór bemutatók és egyéb szórakoztató előadások színesítik az eseményt. A zenei műfajok között megtalálható a népzene, könnyűzene és néptánc is. A rendezvény jó alkalom arra, hogy a látogatók megismerkedjenek a magyar kultúra különböző vonatkozásaival.

A Vigadalom Hajdúszoboszlón minden korosztályt megnyer, és tökéletes alkalom egy kellemes hétvégi kikapcsolódásra, akár családdal, barátokkal vagy párban.

Az évről évre megrendezett Márton-napi egy igazi kulináris és kulturális csemege, ahol a finom ételek és jó hangulat garantált. Ha novemberben Hajdúszoboszlón jársz, érdemes időt szánnod erre az eseményre, hogy átélhesd az autentikus magyar ízek és kultúra varázsát.

Hasonló bejegyzések

Bor- és Gasztrofesztivál 2023

Bor- és Gasztrofesztivál 2023

Hajdúszoboszlói Bor és Gasztrofesztivál! Időpont: 2023. szeptember 15 - 17. Helyszín: Szent István park Szállás félpanzióval közvetlen a rendezvény mellett! Szeptember harmadik hétvégéjén a fesztivál házigazdái ízgazdag gasztronómiai élményekkel várják mind a város...

bővebben
Kamionos Találkozó Hajdúszoboszlón

Kamionos Találkozó Hajdúszoboszlón

Egy hatalmas dörgéssel és füstölgő gumikkal tér vissza a várva várt esemény: a Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó! 2023-ban újra megrendezésre kerül ez a lenyűgöző esemény, ahol a hatalmas járművek és az izgalmas programok fűszerezik meg a nyári napokat. Augusztus 10...

bővebben
Kösely-kupa 2023

Kösely-kupa 2023

Az évtizedek óta fennálló Kösely-kupa, mely büszkén tekint vissza négy évtizedes múltra, a régió egyik legmagasabb színvonalú lovasversenye. Az eseményre augusztus 4-6. között kerül sor, és szívesen várja az érdeklődőket, hogy együtt átélhessék ezt az emlékezetes...

bővebben