fbpx

Márton Napi Vigadalom

Időpont: 2023. november 10- 11.

Helyszín: Szent István park

Szállás közvetlen a rendezvény mellett!

November hónapban Hajdúszoboszló egy különleges eseménnyel készül a Márton-napra! Libából és újborból készült ínycsiklandó ételek várnak minden látogatót a hagyományos Márton-napi Vigadalmon.

Az esemény a gasztronómiai élvezetek mellett kiváló zenés és táncos programokat is kínál. Ez az ünnepi alkalmazás a liba és az újbor ünneplése, valamint egyben az év záró gasztronómiai rendezvénye Hajdúszoboszlón. A Márton-napi Vigadalom egy felejthetetlen élmény a finom ételek és a kulturális kavalkád szerelmeseinek.

Márton Nap Hajdúszoboszlón: Gasztronómiai Ünnep és Kulturális Fesztivál

Minden év novemberében Hajdúszoboszlón egy hagyományos ünnep, Márton napja, különleges és színes rendezvénnyel köszönti az érdeklődő közönséget. Az esemény középpontjában az újbor és a libából készült ételek állnak, de a Vigadalom néven ismert ünnep sokkal többet kínál, mint pusztán finom falatokat. A Márton napi Vigadalom egy gasztronómiai kavalkád és kulturális fesztivál, mely évről évre izgalmas programokkal és ízletes ételekkel várja a vendégeket.

Programok

Márton Napi Vigadalom

Az Újbor Ünnepe

A Márton nap Magyarországon hagyományosan az újborok bemutatásának ideje. Az ünnepen az ország számos borászata újborokkal készül, és a vendégeknek lehetőségük van megkóstolni a frissen préselt nedűket. Hajdúszoboszló sem marad ki ebből a borünnepből. A Vigadalom idején a város kiváló pincészetei megnyitják borospincéik kapuit, hogy az érdeklődők megismerkedjenek az újborok palettájával. Mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő nedűt, legyen szó vörösről, fehérről vagy rozéról. Az újborok mellett itt találhatók tradicionális magyar borok is, így a borkóstolás valóságos ízorgia.

Gasztronómiai Élmények

A Márton-napi Vigadalom az ételek világában is igazi gasztronómiai ünnep. A liba napi lakoma része a hagyományoknak, és a rendezvény látogatói megkóstolhatják a libából készült ételek széles választékát. Libahúsból készülő finomságok, mint például a libatepertő, libamáj és a hagyományos magyar libapecsenye mindenki ízlelőbimbóit kényeztetik. Azok, akik a liba ételek szerelmesei, itt garantáltan megtalálják a számításaikat.

A kínálat azonban nemcsak a libaételekkel korlátozódik. Az eseményen sokféle magyar konyha különlegességei közül lehet válogatni. Az ételek mellett a különböző kézműves termékeket is érdemes felfedezni, ideértve a sajtokat, kolbászokat, mézeket és még sok minden mást.

Kulturális Élmények

A Márton-napi Vigadalom a gasztronómiai élmények mellett kulturális programokban is bővelkedik. Zenés-táncos produkciók, népi folklór bemutatók és egyéb szórakoztató előadások színesítik az eseményt. A zenei műfajok között megtalálható a népzene, könnyűzene és néptánc is. A rendezvény jó alkalom arra, hogy a látogatók megismerkedjenek a magyar kultúra különböző vonatkozásaival.

A Vigadalom Hajdúszoboszlón minden korosztályt megnyer, és tökéletes alkalom egy kellemes hétvégi kikapcsolódásra, akár családdal, barátokkal vagy párban.

Az évről évre megrendezett Márton-napi egy igazi kulináris és kulturális csemege, ahol a finom ételek és jó hangulat garantált. Ha novemberben Hajdúszoboszlón jársz, érdemes időt szánnod erre az eseményre, hogy átélhesd az autentikus magyar ízek és kultúra varázsát.

Hasonló bejegyzések

Aqua Palace Éjszakai fürdőzés

Aqua Palace Éjszakai fürdőzés

Aqua Palace Majális! - Éjszakai Fürdőzés Csatlakozz az éjszakai fürdőzéshez május 4-én az Aqua Palace fedett élményfürdőjében megrendezésre kerülő különleges eseményhez! Este 6 órától hajnalig tartható rendezvényen zenés éjszakai fürdőzés vár, kiegészítve Heinz Gábor...

bővebben
Hajdúszoboszlói Strand Nyitás

Hajdúszoboszlói Strand Nyitás

Hajdúszoboszló Strand Nyitás 2024! Nyitás: 2024. május 1., szerda! Hajdúszoboszlóban hagyományosan minden évben megrendezik az úgynevezett Hungarospa Strandnyitó bulit - Strand Nyitás 2024! Ez a nap a strandszezon hivatalos kezdetét jelenti, és fontos esemény a város...

bővebben
Húsvéti Tojáspark Hajdúszoboszlón

Húsvéti Tojáspark Hajdúszoboszlón

Az önkormányzat és a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésével, a központ melletti park 2024. március 24-től április 07-ig húsvéti témában pompázik. A parkban húsvéti dekorációk, tojásfák és egyéb installációk találhatók, melyeket civil...

bővebben