fbpx

Tour de Hongrie Hajdúszoboszló 2024

Hajdúszoboszló örömmel készül arra, hogy a 2024-es Tour de Hongrie egyik főszereplőjeként kiemelkedjen. A város nem csupán gyönyörű természeti környezettel büszkélkedhet, hanem kiváló infrastruktúrával is rendelkezik, ami tökéletes háttért biztosít a nagyszabású kerékpáros eseménynek. Az útvonalak kialakításakor a város célja az volt, hogy mind a versenyzők, mind a nézők számára lenyűgöző és felejthetetlen élményt nyújtson.

Foglalj időben szállás igényeidnek megfelelően! Hotel Járja közvetlen a fürdőkomplexum mellett a verseny közelében található! FOGLALJ MOST!

Tour de Hongrie Hajdúszoboszlói befutóval!

A Hajdúszoboszlói Fürdőkomplexum és környéke festői szépségével és kulturális látnivalóival a versenyzőknek és a látogatóknak egyaránt lenyűgöző környezetet biztosít. A szervezők minden bizonnyal olyan eseményt terveznek, amely a kerékpározás rajongói és a város vendégei számára is felejthetetlen lesz.

Fürdőváros ad otthont az idei Tour de Hongrie első szakaszának! Karcagról induló verseny, érinti a fővárost, majd a májusi országúti kerékpáros körverseny Pécsett zárul. Izgalmas események várnak a versenyzőkre és a kerékpársport szerelmeseire, miközben a körút a gyönyörű tájakon és városokon keresztül vezet. A szakaszok változatossága és a kihívások garantálják, hogy a verseny ismét emlékezetes pillanatokat hoz majd a versenyt követők és a városok közösségei számára. Hajdúszoboszló büszkén várja a versenyt és a kerékpározás iránt lelkesedőket!

RAJT: Karcag, 2024. május 8., szerda, 12:50 óra, Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ

BEFUTÓ: Hajdúszoboszló, várhatóan 16:30 óra, Szent István park

A 45. Magyar körverseny május 8-án rajtol Karcagról, és a Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík etappal kezdődik, amely ígéretes mezőnyhajrát ígér. Az esemény keddi útvonal bemutatóján kiderült, hogy a verseny következő etapja Tokaj – Kazincbarcika lesz (162 km), amely szintén izgalmas befutót ígér. A verseny két kulcsfontosságú szakasza közül az egyik a harmadik lesz, amikor Kazincbarcikáról egy mátraházi kör után a bringások feltekernek a Kékestetőre (183 km).

A körverseny útvonala

A útvonal Bemutatása

A Tour de Hongrie 2024 eseménye izgalmas kerékpáros kalandokat ígér a résztvevők és nézők számára. Az ötnapos verseny során a kerékpárosoknak lehetőségük lesz felfedezni Magyarország lenyűgöző tájait és városait. A verseny május 8-án rajtol Karcagról, egy 170 kilométeres sík etappal, amely a versenyzők számára egy lendületes mezőnyhajrát ígér.

A következő etap Tokajból indul, majd Kazincbarcikáig vezet, összesen 162 kilométeren keresztül. Ez az etap egyaránt tesz próbára sprintereket és hegyimenőket is, különleges kihívást kínálva a versenyzőknek. A verseny harmadik kulcsfontosságú szakasza a mátraházi kör után a Kékestetőre vezet, összesen 183 kilométer hosszan.

A verseny második felében a kerékpárosok Budapestet is érintik, majd egy 166 kilométeres etap során eljutnak az enyhén emelkedő etyeki befutóhoz. A Tour de Hongrie zárószakaszának célja Siófoktól Pécsig terjed, összesen 173 kilométeren. A verseny így változatos kihívásokat rejt mind a sprinterek, mind a hegyimenők számára. A befutó a pécsi Állatkertnél, a híres Bárány úti emelkedő tetején várja a versenyzőket. Az össztáv 854 kilométer, és összesen 7871 méternyi szintemelkedést tartalmaz, így a versenyzők minden részletezőtávot teljesítve kihívásokkal teli, emlékezetes versenyen vesznek részt.

A verseny útvonala: Rövid összefoglaló

  • 1. szakasz (Május 8.): Karcag – Hajdúszoboszló (170 km, sík)
  • 2. szakasz (Május 9.): Tokaj – Kazincbarcika (162 km, változatos)
  • 3. szakasz (Május 10.): Kazincbarcika – Kékestető (183 km, hegymenet)
  • 4. szakasz (Május 11.): Budapest – Etyek (166 km, enyhén emelkedő)
  • 5. szakasz (Május 12.): Siófok – Pécs (173 km, változatos, hegyi befutó)

Ez az útvonal garantáltan emlékezetes pillanatokat hoz a kerékpárosok és a versenykövetők életébe, miközben felfedezik Magyarország kulturális és természeti kincseit.

A Hajdúszoboszlói Szakasz: A fürdőváros izgalmai

A verseny egyik kiemelkedő szakasza Hajdúszoboszló, a fürdőváros, amely nemcsak a lenyűgöző természeti környezetével, hanem a kiváló infrastruktúrájával is kiemelkedik. A város lelkesen készül arra, hogy vendégül lássa a versenyt, és minden bizonnyal emlékezetes pillanatokat szerezzen mind a kerékpárosoknak, mind a nézőknek. A verseny útvonala Hajdúszoboszlón keresztül vezetve garantálja a város számára a világszínvonalú sportesemény izgalmas atmoszféráját.

Kerékpáros Élmények Hajdúszoboszlón

A Hajdúszoboszlói szakasz kiváló lehetőséget kínál a kerékpárosoknak és a város lakóinak egyaránt. A verseny napján a város és a környékének települései lelkesen üdvözlik majd a kerékpárosokat. A versenyzők és a nézők számára egyaránt élményekben gazdag nap ígérkezik, amely életre szóló emlékeket hoz.

Kerékpározás és Kultúra

A Tour de Hongrie nem csupán egy kerékpáros verseny, hanem egyben egy kulturális élmény is. A városok, települések és látnivalók felfedezése mellett a verseny különleges hangulata teszi emlékezetessé az eseményt. A kerékpárosok által

kiszemelt útvonalak a városok érdekességeit, nevezetességeit is megmutatják, így a versenyzők és a nézők egyaránt részesei lehetnek a kultúrák találkozásának. A Hajdúszoboszlói szakasz különösen izgalmas lesz, hiszen a város a fürdőkomplexummal és gyönyörű környezetével magával ragadja a látogatókat.

A verseny útvonalának tervezésekor a szervezők figyelembe vették a résztvevők élményét, de ugyanakkor azt is, hogy a városok, ahol a verseny zajlik, minden eseménydús pillanatot megmutassanak. A Hajdúszoboszlói szakasz nemcsak sportolóknak, hanem a helyieknek és az ide látogatóknak is felejthetetlen élményeket ígér.

A Tour de Hongrie 2024 tehát nem csupán egy kerékpáros esemény, hanem egy olyan alkalom is, amikor a városok összefonódnak a sport, a kultúra és a közösségépítés jegyében. Hajdúszoboszló büszkén készül arra, hogy a verseny egyik kiemelkedő szereplőjeként a világnak megmutassa, mi mindent kínálhat.

Rajtolás és Befutó Hajdúszoboszlón: Várunk mindenkit szeretettel!

Hajdúszoboszló szívében a versenyrajt és a cél egyaránt izgalmas pillanatokat ígér. A város várja a kerékpársport szerelmeseit, helyieket és ide érkezőket egyaránt, hogy együtt ünnepeljük a Tour de Hongrie 2024 különleges pillanatait. A rajt Karcagról indulva május 8-án, majd a befutó várhatóan Hajdúszoboszlón lesz aznap délután. Légy részese te is ennek az izgalmas eseménynek, és csatlakozz hozzánk Hajdúszoboszlón, ahol a sport és a közösség találkozik!

Hasonló bejegyzések

Aqua Palace Éjszakai fürdőzés

Aqua Palace Éjszakai fürdőzés

Aqua Palace Majális! - Éjszakai Fürdőzés Csatlakozz az éjszakai fürdőzéshez május 4-én az Aqua Palace fedett élményfürdőjében megrendezésre kerülő különleges eseményhez! Este 6 órától hajnalig tartható rendezvényen zenés éjszakai fürdőzés vár, kiegészítve Heinz Gábor...

bővebben
Hajdúszoboszlói Strand Nyitás

Hajdúszoboszlói Strand Nyitás

Hajdúszoboszló Strand Nyitás 2024! Nyitás: 2024. május 1., szerda! Hajdúszoboszlóban hagyományosan minden évben megrendezik az úgynevezett Hungarospa Strandnyitó bulit - Strand Nyitás 2024! Ez a nap a strandszezon hivatalos kezdetét jelenti, és fontos esemény a város...

bővebben
Húsvéti Tojáspark Hajdúszoboszlón

Húsvéti Tojáspark Hajdúszoboszlón

Az önkormányzat és a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésével, a központ melletti park 2024. március 24-től április 07-ig húsvéti témában pompázik. A parkban húsvéti dekorációk, tojásfák és egyéb installációk találhatók, melyeket civil...

bővebben