fbpx

Kösely-kupa 2023

Az évtizedek óta fennálló Kösely-kupa, mely büszkén tekint vissza négy évtizedes múltra, a régió egyik legmagasabb színvonalú lovasversenye. Az eseményre augusztus 4-6. között kerül sor, és szívesen várja az érdeklődőket, hogy együtt átélhessék ezt az emlékezetes eseményt.

Augusztus 04 – 06. Repülőtér.

A fesztivál ingyenesen látogatható!

A Follow The Flow koncertre (2023. augusztus 4., 21:00, repülőtér) kivételével az alábbi kategóriájú jegyek válthatók:

Hajdúszoboszlói diákoknak (Hajdúszoboszlói lakcímkártyával és diákigazolvánnyal rendelkező, nappali tagozatosok): 2000 Ft

Hajdúszoboszlói felnőtteknek (Hajdúszoboszlói lakcímkártyával rendelkezők): 3000 Ft

Nem hajdúszoboszlóiaknak (mindenki, aki a fenti két kategóriába nem tartozik): 4000 Ft

Koncertjegyek vásárlása:

  • A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár jegypénztárában, hétköznapokon 9-12 és 13-16 óra között. Cím: Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2.
  • A Hajdúszoboszlói Tourinform Irodában, minden nap 9:00 és 19:30 óra között. Cím: Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

Hajdúszoboszló szállás közvetlen a strand mellett!

Programok:

Kösely-kupa: Hajdúszoboszlói lovasfesztivál

Városunkban réges-régen, 1981-ben született meg az első szoboszlói lovasverseny ötlete, méltó módon emlékezve lovas hajdú őseinkre és hagyományainkra. Azóta eltelt 40 év, de a hagyományápoló szándékkal létrehozott lovasnap továbbra is méltán büszkélkedhet az általa elért kiemelkedő helyzetével a szoboszlói nyári rendezvények között.

A negyvenegyedik Kösely-kupa, a régió egyik legszínvonalasabb lovasversenye, péntektől szombatig várja a lósportok szerelmeseit Hajdúszoboszlón. A díjugrató számokon kívül izgalmas programok is várnak az érdeklődőkre, mint koncertek, táncház, bemutatók, csikósverseny és kirakodóvásár. A képen péntek este parádés lovasfelvonulást láthattak az érdeklődők.

Az elmúlt 40 évben a hagyományápoló szándékkal létrehívott lovasnap megszilárdította helyét a hajdúszoboszlói nyári rendezvények között. A Kösely Kupa az idők során megtartotta alapvető jellemzőit: rangos versenyeket, lenyűgöző kiegészítő programokat és kiváló kikapcsolódási lehetőséget az egész család számára. 2020-tól legfontosabb célja a hagyományos magyar lófajták és nemzeti lovaskultúra népszerűsítése, valamint a nemzettudat erősítése.

Hasonló bejegyzések

Bor- és Gasztrofesztivál 2023

Bor- és Gasztrofesztivál 2023

Hajdúszoboszlói Bor és Gasztrofesztivál! Időpont: 2023. szeptember 15 - 17. Helyszín: Szent István park Szállás félpanzióval közvetlen a rendezvény mellett! Szeptember harmadik hétvégéjén a fesztivál házigazdái ízgazdag gasztronómiai élményekkel várják mind a város...

bővebben
Kamionos Találkozó Hajdúszoboszlón

Kamionos Találkozó Hajdúszoboszlón

Egy hatalmas dörgéssel és füstölgő gumikkal tér vissza a várva várt esemény: a Hajdúszoboszlói Kamionos Találkozó! 2023-ban újra megrendezésre kerül ez a lenyűgöző esemény, ahol a hatalmas járművek és az izgalmas programok fűszerezik meg a nyári napokat. Augusztus 10...

bővebben
AeroFest 2023 – Repülőnapok Hajdúszoboszló

AeroFest 2023 – Repülőnapok Hajdúszoboszló

Csatlakozz az izgalmas sportnaphoz az repülőnapok Hajdúszoboszlón AEROfest repülőnapon, mely 2023. július 28-30. között kerül megrendezésre Hajdúszoboszlón, a fürdővárosban. A három napos eseményen repülés iránt érdeklődők számára lenyűgöző légiparádéval,...

bővebben