fbpx

Kösely-kupa 2024

Az évtizedek óta fennálló Kösely-kupa, mely büszkén tekint vissza négy évtizedes múltra, a régió egyik legmagasabb színvonalú lovasversenye. Az eseményre augusztus 4-6. között kerül sor, és szívesen várja az érdeklődőket, hogy együtt átélhessék ezt az emlékezetes eseményt.

Augusztus 2- 4 között Repülőtér.

A fesztivál ingyenesen látogatható!

Feltöltés alatt…

Koncertjegyek vásárlása:

  • A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár jegypénztárában, hétköznapokon 9-12 és 13-16 óra között. Cím: Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2.
  • A Hajdúszoboszlói Tourinform Irodában, minden nap 9:00 és 19:30 óra között. Cím: Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

Hajdúszoboszló szállás közvetlen a strand mellett!

Programok:

Kösely-kupa: Hajdúszoboszlói lovasfesztivál

Városunkban réges-régen, 1981-ben született meg az első szoboszlói lovasverseny ötlete, méltó módon emlékezve lovas hajdú őseinkre és hagyományainkra. Azóta eltelt 40 év, de a hagyományápoló szándékkal létrehozott lovasnap továbbra is méltán büszkélkedhet az általa elért kiemelkedő helyzetével a szoboszlói nyári rendezvények között.

A negyvenegyedik Kösely-kupa, a régió egyik legszínvonalasabb lovasversenye, péntektől szombatig várja a lósportok szerelmeseit Hajdúszoboszlón. A díjugrató számokon kívül izgalmas programok is várnak az érdeklődőkre, mint koncertek, táncház, bemutatók, csikósverseny és kirakodóvásár. A képen péntek este parádés lovasfelvonulást láthattak az érdeklődők.

Az elmúlt 40 évben a hagyományápoló szándékkal létrehívott lovasnap megszilárdította helyét a hajdúszoboszlói nyári rendezvények között. A Kösely Kupa az idők során megtartotta alapvető jellemzőit: rangos versenyeket, lenyűgöző kiegészítő programokat és kiváló kikapcsolódási lehetőséget az egész család számára. 2020-tól legfontosabb célja a hagyományos magyar lófajták és nemzeti lovaskultúra népszerűsítése, valamint a nemzettudat erősítése.

Hasonló bejegyzések

Programajánló: Hortobágyi Lovasnapok 2024

Programajánló: Hortobágyi Lovasnapok 2024

Hortobágyi Lovasnapok Találkozzunk a Hortobágy szívében! Helyszín: Hortobágy – Máta GPS: 47.59445 x 21.156696Időpont: 2024. július 12. péntek – július 14. vasárnap. Idén júliusban egy különleges eseményre hívunk mindenkit, aki szereti a lovakat, a hagyományokat, és a...

bővebben
Hőlégballon Verseny Hajdúszoboszlón – Délibáb Kupa

Hőlégballon Verseny Hajdúszoboszlón – Délibáb Kupa

Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztivál - hosszú kihagyás után idén pünkösdkor, május 17-19. között Hajdúszoboszló ismét otthont ad a Délibáb Kupa Hőlégballon Verseny és Fesztiválnak. A fürdőváros alpolgármestere további részleteket is megosztott, rámutatva...

bővebben