Szilveszteri Csergetés Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló szíve minden évben újraéled december 31-én, amikor megrendezésre kerül az Óévbúcsúztató Szilveszteri Csergetés, egy lenyűgöző hagyományos esemény, amely mélyen gyökerezik a város történetében. Az idei év sem lesz kivétel, hiszen a város főtere ismét élettel telik meg a török hódítók elűzésére emlékező kolompszó és ostorpattogtatás hangjai között.

Szilveszteri szállás Hajdúszoboszlón közvetlen a fürdőkomplexum mellet!

Foglalj szállást ITT!

Szilveszteri Csergetés Hajdúszoboszlón – Hagyomány és Szórakozás egy Este alatt

Időpont: 2024. december 31.

Helyszín: Hősök tere – Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló szíve minden évben újraéled december 31-én, amikor megrendezésre kerül az Óévbúcsúztató Csergetés, egy lenyűgöző hagyományos esemény, amely mélyen gyökerezik a város történetében. Az idei év sem lesz kivétel, hiszen a város főtere ismét élettel telik meg a török hódítók elűzésére emlékező kolompszó és ostorpattogtatás hangjai között.

A Szilveszteri Csergetés Története


Az esemény gyökerei egészen 1559-ig nyúlnak vissza, amikor is a város lakói a „Szoboszlót” fenyegető török hadsereget próbálták elijeszteni. Ez a bátor tett több évszázados hagyománnyá nőtte ki magát, és minden év utolsó estéjén összegyűlnek a város lakói és turisták, hogy egy látványos csergetéssel köszöntsék az újévet, elűzve a gonosz erőket.

Programok a Család Minden Tagjának


A 2024-es szilveszteri program nemcsak a történelmi csergetést foglalja magában, hanem izgalmas események sorát is, amelyek minden korosztály számára kínálnak szórakozást. A rendezvény már délután 16 órakor kezdetét veszi, amikor a „Kalandozó Komédium” történelmi játékudvara megnyílik, bemutatva Mátyás király korabeli tüzérségi bemutatókat.

A program csúcspontja természetesen a 17 órakor kezdődő Szilveszteri Csergetés, amelyet tűzijáték és egy élő koncert követ 18 órától. A nap zárásaként 19 órakor egy zenés utcabálon vehet részt mindenki, aki szeretne egy vidám éjszakával búcsúzni az óévtől.

Miért érdemes ellátogatni?


A csergetés nem csak egy egyszerű újévi esemény; ez egy olyan ünnep, ahol a történelem és a modern szórakozás találkozik. Hajdúszoboszló híres fürdővárosként nemcsak a gyógyulni vágyókat, hanem azokat is vonzza, akik egy különleges, autentikus élményre vágynak. Az esemény remek lehetőség arra, hogy a családok együtt töltsenek el egy emlékezetes estét, részt vegyenek a város hagyományaiban, és élvezzék a szilveszteri koncerteket és tűzijátékot.

Szilveszteri Csergetés Hajdúszoboszlón – Hagyomány, Élmény és Ünneplés

Hallottál már a szilveszteri csergetésről? Hajdúszoboszló egyedülálló hagyományőrző eseménye minden évben lázba hozza a helyieket és az ide látogatókat egyaránt. Ez a különleges program méltó módja az óév búcsúztatásának és az új év köszöntésének, amely egyaránt elbűvöli a fiatalokat és az idősebbeket. Ha még nem tapasztaltad meg, idén ne hagyd ki – éld át Te is!

Év Végi Élmények Hajdúszoboszlón

Ahogy közeleg az év vége, Hajdúszoboszló izgalmas programokkal és ünnepi hangulattal vár minden látogatót. November végétől a város fényárban úszik, a karácsonyi és szilveszteri időszak különleges hangulattal tölti meg a főteret és a híres fürdőkomplexumokat. Az Aqua-Palace Élményfürdő és a gyógyfürdő nyitva tartanak egész évben, így egy kellemes fürdőzés tökéletes rekreációt kínál a hideg téli napokon is.

Az élményfürdő különleges karácsonyi programmal vár december 25-én, zenével és lézershow-val fűszerezett fürdőzés közben lazíthatsz. Szilveszter este pedig fergeteges bulit szerveznek lézershow-val, habpartival, zenével és tánccal. A szilveszteri vacsora és koktélok tökéletesen lezárják az évet, és megalapozzák a jó hangulatot az új esztendőre.

Szilveszteri Csergetés – Látványos Hagyományőrzés

A szilveszteri csergetés Hajdúszoboszló legrégebbi hagyományőrző eseménye, amely minden év december 31-én kerül megrendezésre a város főterén. Ez a zajkeltő, látványos program a pásztorok bajelhárító, szerencsehozó tevékenységéből ered, ahol az ostorpattogtatás és kolompszó a gonosz erők elűzését szolgálta. A hagyomány eredete egy monda szerint 1559. december 31-ére vezethető vissza, amikor a hajdúk a törököket zajkeltéssel űzték el a városból. Azóta is minden évben megelevenedik ez az esemény, emlékeztetve a múltbeli győzelmekre.

Óévbúcsúztató Hangulat Szilveszteri Csergetéssel

A hajdúszoboszlói szilveszteri csergetés nem csak egy egyszerű újévi program – ez egy olyan esemény, ahol a hagyomány és a modern szórakozás találkozik. A délután 5 órakor kezdődő programok során az érdeklődők részt vehetnek a csergetésen, amit tűzijáték és élő koncertek követnek. A város főtere megtelik élettel, nevetéssel és zenével, miközben mindenki örömmel búcsúztatja az óévet és üdvözli az új esztendőt.

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy részese legyél ennek a különleges eseménynek! Látogass el családoddal Hajdúszoboszlóra, és élvezzétek együtt a szilveszteri programok felejthetetlen élményeit!

Gyakran ismételt kérdések a Szilveszteri Csergetéssel kapcsolatban Hajdúszoboszlón

  1. Mi a csergetés pontosan, és honnan ered? A szilveszteri csergetés Hajdúszoboszló hagyományőrző eseménye, amely több évszázados múltra tekint vissza. A csergetés zajkeltő pásztorünnep, ahol az ostorpattogtatás és kolompolás a gonosz erők elűzésére szolgál. A hagyomány 1559-re vezethető vissza, amikor a helyiek ezzel a módszerrel űzték el a városukat fenyegető török hadsereget. Az esemény mára az óév búcsúztatásának és az újév köszöntésének egyik különleges szimbólumává vált.
  2. Mikor és hol rendezik meg? Minden év december 31-én, szilveszter este tartják Hajdúszoboszló főterén. A program délután 5 órakor kezdődik, és a csergetést követően tűzijáték és koncertek várják az érdeklődőket. Az esemény ingyenes és minden korosztálynak szól, így bárki csatlakozhat a város híres ünnepléséhez.
  3. Milyen programok várnak Hajdúszoboszlón? A csergetés mellett Hajdúszoboszló számos más programot is kínál az év végén. A híres fürdőkomplexum, az Aqua-Palace Élményfürdő egész évben nyitva tart, és külön karácsonyi és szilveszteri programokkal várja a látogatókat. Szilveszterkor lézershow, habparti, zenés bulik és ünnepi vacsora is része a programoknak. A város karácsonykor és szilveszterkor egyaránt ünnepi fényekben ragyog, így az év végi látogatás garantáltan felejthetetlen élmény lesz.

Hasonló bejegyzések

Szoboszlói Birka és Slambucfőző Örömnap 2024

Szoboszlói Birka és Slambucfőző Örömnap 2024

Csatlakozz a XXV. Szoboszlói Birka és Slambucfőző Örömnaphoz szeptember 7-én Hajdúszoboszlón! Ez a gasztronómiai fesztivál az Alföld szívében várja a látogatókat, ahol a hagyományos slambuc és birkapörkölt kerül a bográcsokba. A rendezvény ideális alkalom a közösségi...

bővebben
Nyárzáró akciók az Aquaparkban és a Prémium Zónában

Nyárzáró akciók az Aquaparkban és a Prémium Zónában

Hajdúszoboszlói Strand Szezonvégi Kedvezmények: Aquapark és Prémium Zóna kedvezményes belépők Kiemelkedő ajánlatok az Aquaparkban és a Prémium Zónában! Az Aquapark és a Prémium Zóna izgalmas szezonvégi kedvezményeket kínál 2024 szeptember elején! Használd ki ezt a...

bővebben
Szoboszlói Gasztro és Borfesztivál 2024

Szoboszlói Gasztro és Borfesztivál 2024

A Szoboszlói Gasztronómiai Napok Gasztronómiai és Borfesztivál egy olyan rendezvény, ahol a modern és a hagyományos gasztronómia, a népművészet és a minden korosztálynak szóló programok egyaránt kiemelt szerepet kapnak. Szeptember második hétvégéjén finom ételekkel...

bővebben